Hur att låna pengar från en vän

Inledning
 
pengar låna Du är ont om kontanter och du funderar på att be en vän att låna dig lite pengar. Lite här och där för att täcka lunch ute eller en film är vanligtvis inte en stor sak, men det är en större summa pengar. pengar låna Det är inte en situation någon pengar låna  gillar att vara i. Så här lånar pengar från en kompis utan att alienera dem.
Steg
pengar låna  pengar låna  Titta på din ekonomi. Innan du ber någon att låna ut pengar, se till att det finns inget du kan göra för att lösa dina ekonomiska problem på egen hand. Finns det något du kan sälja det du inte riktigt skulle missa? Finns det lyx du kan gå utan ett tag?
pengar låna# Räkna ut hur mycket du behöver. Inte bara gissa. Använd den information du har att komma med en exakt siffra. Om du ber om för mycket, kan din kompis besluta att han eller hon inte har råd med det. Be för lite, och du riskerar att behöva gå tillbaka och be din kompis om mer pengar.# Förklara din situation för din vän. Var ärlig. Berätta för din vän varför du behöver pengarna och hur mycket du behöver. Helst bör pengar låna  du också kunna visa din vän att detta är en engångsföreteelse lån och att du inte kommer att vara tillbaka i sex månader ber om mer pengar. Om situationen var något oväntat att du inte hade någon kontroll över - som att förlora ditt jobb plötsligt eller en medicinsk nödsituation, bör detta vara enkelt. Om du fick dig in i denna situation-genom att köpa en massa onödiga grejer du kunde inte riktigt råd med, till exempel, måste du visa för din vän att du inser att du gjort ett misstag och har lärt dig din läxa.
pengar låna# Diskutera villkoren för lånet. Du bör redan veta hur lång tid det tar dig att betala din vän tillbaka. Se till att ni båda är bekväm med vad du håller på. Du bör kunna betala tillbaka lånet i tid du gick med på att utan ignorera dina andra finansiella förpliktelser och din vän ska få tillbaka pengarna i tid,# * Ha en plan för vad som händer om du missar en betalning. Även om ni båda vill hålla detta händer, är det mycket lättare att diskutera det i förväg än att ta itu med det på plats om det faktiskt händer. Du kan enas om att förlänga betalningstiden gång, betala dubbelt när nästa förfallodagen, sprida missad betalning över de resterande pengar låna  betalning datum, eller något annat som ni båda tycker är rättvist.# * Överväg att erbjuda för att underteckna ett kontrakt. Din vän kan säga att det inte är nödvändigt, men det kommer att hjälpa till att visa att du menar allvar med att betala tillbaka lånet.# Gör betala tillbaka lånet prioriteras. När du har tagit hand om nödvändigheter - hyra / lån, pengar låna räkningar, mat, etc - omedelbart lägga undan de pengar du är skyldig din vän.# Om du ska missa en betalning, ta itu med det direkt.# * Om du och din vän redan enats om vad du ska göra om du missat en betalning, hålla sig till vad du gick till.# * Om du inte diskutera sena betalningar när du gick med på att lånet, prata med din vän direkt. Det är inte kul, men du är skyldig din vän en förklaring. Säg vad som hände och hur du tänker göra för din missad betalning.
pengar låna # Tacka din vän för att hjälpa dig. Gör detta när din kompis går med på att ge dig lånet och när du är klar att betala tillbaka det. Kom ihåg att din vän gör dig en tjänst, så visa honom eller henne att du uppskattar det.
Tips

* Om du upptäcker att du bara inte kan göra månatliga betalningar, se om din vän kommer att förändra villkoren för lånet. Du kanske kan betala mindre belopp under en längre tidsperiod. Det är bättre att få det belopp och tidsperiod rätt första gången,
pengar låna  så se till att du vet vad du har råd. Du bör vara ännu mer säker på hur mycket du kan betala över hur mycket tid om du frågar din vän för att ändra lånet. Du vill inte behöva be om en annan modifikation några månader senare.* Var beredd på din vän att säga nej. Din vän kanske inte kan låna dig så mycket pengar som du behöver eller kan oroa sig för att låna pengar kommer att sätta er vänskap på spel. Oavsett anledning, har din vän rätt att stänga ner dig. Försök att ha en backup plan för att få de pengar du behöver.* Om du vet att du inte är bra på att spara pengar, kan du prova att ta ut det belopp du är skyldig i kontanter och sätta den i ett förseglat kuvert med din väns namn skrivet på den. Om du någonsin frestas att spendera pengar, öppna det förseglade kuvertet kommer att ge dig tid att tänka på vad du gör.

Varningar
* Undvik inte din vän om du missar en betalning. Samtidigt förklara att du inte kan betala i tid ni kommit överens om är inte roligt, är att undvika problemet kommer bara att göra det värre. Du sätter din vän i den obekväma
pengar låna positionen pengar låna  att behövapengar låna  spåra dig ner och påminna er om att en betalning sker. Om du inte har en förklaring, kan din vän anta att du bara försöker komma undan med att inte betala vad du är skyldig. Kommunikationsavbrott kan förstöra din vänskap, så prata med din vän, även om det är svårt att göra.* Ljug inte. Var så ärlig som du kan om varför du behöver lånet eller varför du inte kan göra en betalning. Om din pengar låna vän får reda på att du ljugit, pengar låna  det är mycket troligt att vänskapen kommer att sluta.* Håll dina utgifter under kontroll. Såvida du inte sagt annars när du bad om lånet, lånade din vän du dessa pengar för nödvändigheter, inte så att du kan fortsätta att köpa allt du vill ha. Om du går till enstaka film eller middag ute och du pengar låna  fortfapengar låna rande göra alla dina betalningar i tid, förmodligen din vän inte kommer att bli upprörd. Men om du ska köpa en massa dyra produkter eller gå ut och äta hela tiden och du har redan missat en betalning eller två, kanske din vän känna används och kommer åtminstone tänka två gånger om att låna dig några mer pengar.